Specialkost inom förskola, grundskola och gymnasieskola - Anmälan

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Viktig information till vårdnadshavare/elev angående specialkost vid födoämnesöverkänslighet/allergi, eller övrig information om kosten.

Servicekontoret strävar efter att skapa en trygg måltid för barn/elever med allergi, födoämnesöverkänslighet eller vid annan specialkost. Vår ambition är att med hög kvalitet och största säkerhet varje skoldag tillmötesgå barnets/elevens individuella behov.

Som ett led i detta välkomnar vi god kommunikation mellan vårdnadshavare/elev och köksansvarig. Kontakta gärna Servicekontoret vid frågor kring måltiden.

Använd E-tjänst för att fylla i Specialkostintyget senast 2 veckor in på höstterminen. När behovet ändras lämnas nytt specialkostintyg. Läkarintyg krävs för vissa specialkoster.

Vi använder inte nötter, jordnötter, mandel eller sesam vid tillagning av måltiden men vi behöver ändå information om vilka som är allergiska mot dessa livsmedel. Detta säkerställer att ansvariga på skolan (klassföreståndare/ mentorer/ rektorer/ skolhälsovård m.fl.) har rätt information vid tillfällen då inte Servicekontoret tillhandahåller livsmedel, ex vid fika, egen utflykt o.s.v.

Specialkostintyget användas inte för att få särskild mat om man inte tycker om den mat som erbjuds. Vi serverar dagligen olika grönsaker/sallader, bröd, margarin och mjölk/vatten.

 

Behandling av personuppgifter

Frågor om e-tjänsten

Följande behövs för e-tjänsten

  • E-legitimation

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa